HOME TWITTER INSTA DSHBOARD FOLLOW

24 January 2015

New Chapter



Assalamualaikum.
New Chapter of blogging. Short entry for today. 2015 barulah terdetik minat semula untuk berblog dan mungkin tak lama mood ni dan blog ni akan kembali Hiatus sebab SPM pun dah tak lama. 2 November 2015. Doakan yang terbaik ya. Bittaufiq Wannajah!

"Rabbi Yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bilkhair"
Ya Allah permudahkanlah, jangan sulitkan. Ya Allah akhirinya dengan kebaikan.

Many things that I had learned in 2014, suka, duka, nangis, ketawa, dan macam-macam pengalaman.
Ujian. Sesungguhnya ujian itu bukan untuk melemahkan, tapi untuk mengajar apa itu ketabahan. Setiap ujian mesti ada kemanisan di penghujungnya. Allah hadirkan ujian tu juga tanda dia rindu pada kita dan bila ditimpa ujian buatkan kita sentiasa untuk mengingatiNya. "Maqaddarallah khair" Apa yang Allah takdirkan itu baik belaka.

2015. When talk about new year of course in our mind we will think about new "azam". We want to changes what we cant do for 2014 and can do it in 2015. Apa azam baru aku tahun ni? Biarlah diri ini sahaja yang tahu, semoga lebih istiqomah. InshaAllah..

Dan tahun ni tahun yang last jadi budak sekolah. Senior? yes tahun ni dah jadi senior. Lepas ni mula la start rindu dengan zaman sekolah, sahabat-sahabat, guru and all things that will remind me to school. Paling rindu semestinya lah sahabat. Sahabat, jangan lupa, sentiasa "Ingat aku dalam doamu" 

Fi Hihfzillah, semoga sentiasa dalam jagaan Allah.